Культура в’єтнамської кухні в XVII–XVIII ст. за західними джерелами

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

##plugins.themes.bootstrap3.article.sidebar##

  Ань Тхуан Чионг

Анотація

Стаття, в основу якої покладені письмові свідчення європейських місіонерів, торговців і мандрівників, що перебували у В’єтнамі чи досліджували цю країну протягом XVII й XVIII століть, зосереджена на вивченні й проясненні того, який вигляд мала культура в’єтнамської кухні в цей період. Досліджуються складники в’єтнамської кулінарії, екзотичні страви, соуси й спеції, способи приготування їжі, стилі харчування, популярні напої та кулінарні особливості, притаманні класам тогочасного в’єтнамського суспільства. Аналізуючи це, автор розглядає переваги й недоліки писемних джерел Заходу, що фіксують в’єтнамську кухню того періоду. Для проведення дослідження автор спирався на звіти, листи, праці, щоденники тощо західних місіонерів, торговців і мандрівників, чия нога колись ступала на землю В’єтнаму в XVII–XVIII ст. або які досліджували цю країну. Стаття сприятиме дослідженню процесу культурного обміну між В’єтнамом і Заходом у XVII–XVIII ст. та максимально об’єктивній і точній “реставрації” картини культури тодішньої в’єтнамської кухні.

Як цитувати

Чионг , А. Т. (2024). Культура в’єтнамської кухні в XVII–XVIII ст. за західними джерелами. Східний світ, (2 (123), 18-29. https://doi.org/10.15407/orientw2024.02.018
Переглядів статті: 348 | Завантажень PDF: 222

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Ключові слова
Посилання